Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.11.2009 18:29 - Политика. "Министърът си тръгна, калканът се върна..." от сливенплюс. Временен пост.
Автор: viki11 Категория: Политика   
Прочетен: 2364 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 26.11.2009 09:28



image

































“Върнаха ни във времето на комунизма. Има там на една от сергиите 5-килограмов калкан по 20 лева за кило, но няма да ви кажа, за да не правите кал на колежката.” Това каза вчера продавачка на рибната борса във Варна.

Ден след посещението на земеделския министър Мирослав Найденов борсата заживя постарому. Във вторник той бе там, за да направи проверка дали се продава от деликатеса, когато квотата на България в ЕС вече е изчерпана. “Скрили са калкана, ясно ми е”, каза министър Найденов. Покрай него санитарните власти огледаха и състоянието на пазара.

Вчера циментовият под отново беше под вода, а продавачките пак се бяха накиприли в любимите си цивилни якета. Изискванията на санитарите за найлонови престилки се виждаха само тук-там върху телата на търговците. Металните тави, в които се слага рибата, още блестяха от министерското измиване. Етикетите обаче посочваха цените на рибите върху парчета от хвърчащи листа.

Отскоро предприемчиви мъже си отделиха плексигласова клетка за чистене на риба. По левче за кило вземат те, докато преди в цената на всяка сергия влизаше и измъкване на червата на рибите. Европейските изисквания обаче прекратиха тази екстра заради голямата смрад и окървавените тезгяхи.

Борсата във Варна всъщност няма нищо общо с името си. Това е най-обикновен пазар със сергии за търговия на дребно. Бивщите управляващи бяха определили място за модерна европейска борса преди 2 г. Но после казаха, че там ще правят контейнерен терминал.


























Мечтая за политици, които се борят не с партии, а ПРОТИВ престъпността в страната и в редиците на политиците най-вече, и ЗА народа!
 Склонна съм да вярвам на Бойко Борисов, но този отговор ще имам след като той  слезе от власт. Щото Иван Костов и сие фалшивите играчи могат да го използват вулгарно, както правят всичко.:)))

 Но...въпросът е, дали Бойко може да използва чистите си пориви, за да оправи поне малко държавата.
 А и ... кой ще продължи? Смръдльовци около него бол! Загубили са си ума от мисълта за к апитали. Със свалени гащи са, но не им пука. Кеф ти Иван Костов,грозния, кеф ти генерала му, кеф ти бесепари, които са също без съвест.
 Но при социализма имаше повече свестни хора като процентно съотношение. Не включвам управляващите много-много.

 Бойко ми е симпатичен, ама политиката има други лица. Много ми се иска да излезе чист от това сътрудничество с Костов.
 К ак въобще българите търпят Иван Костов в политиката, и в обществените среди! Странен народ.


 И все пак много коректни неща се направиха. Като слушам май никой не оценява.  Бойко определено въвежда ред и спира злоупотребите. Това е най-трудното и иска смелост.

 А и дори частичната прозрачност в  политиката, която дава е адски много. Стига да има умен народ да го използва.


 А как ли и кога някой ще зачене да спира корупцията в здравеопазването (и не само там), за да има наистина успех! Не да търси Бойко пари, ами да спрат да взимат хляба на гладуващите българи. И няма да имаме нужда от помощи отвън! Стига да спрат да крадат вътре. Некви лекари и лекарчета скубят хиляди и хиляди съвсем незаслужено, изнудвайки, като подмолно отказват лечение, ако не платиш, а там ,където тези пари са нужни... НЯМА ГИ. Ами сметнете, само Александрова измъкваше това лято по минимум 20 хиляди на месец за себе си над официалните й пари!  С корупция. И още много, много пари за други около нея. Че това си е само от един лекар 250 ХИЛЯДИ ЛЕВА НА ГОДИНА! А сметнете, ако  се спре корупцията на всички лекари. Ами на другите инстранции, съдилища и прочее. То съдия си е мръсна дума, но сме свикнали да намирисваме вече!! :)))

 Спрете престъпността в ежедневието (ВСИЧКИ ВИЕ, ВСИЧКИ НИЕ) и в дългосрочен план ще спре гладуването, мъките, убийствата на близки и прочее важни неща. И нуждата от подаяние отвън на първо място! На първо място ще бъдат собствените ни възможности.


То капитализмът си е мръсен строй, на много хора е ясно. В тъжните очи на англичанката Ина през 1992 година го разбрах много ясно. (И ше зема да лепна един пост за Англия заедно с тъжната англичанка и семейството й, с които се запознахме.)

 Да подкрепим Бойко и да внимаваме, какво дири около него Костов и сие! Докато не ни управляват Иван Костов и идеята му ние сме големи щастливци!!!




Гласувай:
2



1. ivesa - Хубава мечта имаш,viki11!
22.11.2009 13:57
Политиката не е лесна работа.Тя е професия,но колко действащи политици я упражняват добре!?Поздрави!:)))
цитирай
2. viki11 - Каква политика водиш
24.11.2009 11:06
зависи и от това, как си възпитан.
А у нас повечето са наследствени политици, което е лош шанс за възпитание!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: viki11
Категория: Лични дневници
Прочетен: 909843
Постинги: 139
Коментари: 684
Гласове: 9432
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930