Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.10.2009 16:24 - Нечии писания.
Автор: viki11 Категория: Музика   
Прочетен: 3553 Коментари: 7 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Искам да обърна особено внимание на рок музиката, и по-специално на някои стари и нови стилове като например “хеви метъл”, “блек метъл”, “сатанински рок”, “пънк”, “техномузика” и др. Рокът, още от създаването си през 50-те, излиза от рамките на обикновено средство за развлечение и емоционално разтоварване и за мнозина се превръща в стил на живот, формиращ психиката и мирогледа. Началото на рокепидемията е и начало на наркоепидемията и на сексуалната революция за Запада. Всъщност това представлява контролиран масов, бих казал глобален експеримент, замислен и осъществен от секретните британски и американски институти и служби.
С помощта на определен ритъм, в които голямо значение имат бас китарата и барабаните, публиката, най-често съставена от тийнейджъри и младежи, редовно е довеждана до транс и изстъпления, особено на големи концерти на Запад. Високите децибели допълнително увреждат и физически и психически. Имало е случаи, при които от мощните звукови вибрации дори са били разрушавани постройки в близост до сцената.
Внушенията, които се правят чрез различните видове рок могат да възбуждат първични инстинкти у човека – например немотивирана агресия или пък разпуснато полово поведение. Въздействието е още по-силно когато е съчетано както със съответни текстове, които често са откровено сатанински по дух, така и със светлинни ефекти и символика. Почти на всеки “хеви-метъл” концерт, могат да се чуят безумни стихове пълни с насилие, убийства и повтаряне на името на дявола (сатаната).
В полухипнотичното състояние, в което се изпада при подобни ситуации посланията, които са често многократно повтаряни фрази, лесно влизат направо в подсъзнанието и от там действат подтиквайки индивида към определен вид поведение и постъпки. Постоянното слушане на едни и същи ритми и изрази настройва човека на определена емоционална и умствена вълна, като това може да наруши дори ендокринното равновесие в организма. Освен това се създава, както и при митинги, общо доминиращо психо-поле на тълпата, в което индивидуалността изчезва. Така цялата тази човешка маса може много лесно да бъде манипулирана и съзнанието й да бъде насочено в определена посока.
Многобройни опити извършени досега от учени и изследователи от различни страни са установили безспорно вредното влияние на този тип музика. Не случайно много от изпълнителите й са наркомани и някои вече завършиха трагично земния си път. Разбира се, много певци и групи наред с негативното на което съзнателно или не са били проводник, са създали и/или изпълнявали много хубави и смислени песни, но целта ми е да ви заостря вниманието ви именно към тъмната страна на тази субкултура.
Освен явно въздействие върху слушателите, посредством музиката на някои съвременни групи и изпълнители се извършва и тайна обработка на съзнанието чрез т. нар. “замаскирано обратно звучене”. При него съобщенията се записват в обратна последователност или пък като нищо незначещи думи, които обаче имат смисъл прочетени в огледален вид. Те стават възможни за осъзнато долавяне само когато музикалният запис се проиграва отзад напред. Но изследванията показват, че подсъзнанието може да улови фраза произнесена по този начин, а после да я разшифрова като съобщение. Вече стана дума за подобни подпрагови внушения*. Те се записват на по-висока честота, и затова не могат да бъдат съзнателно възприети, но действат на подсъзнанието. Посланията понякога са наистина потресаващи.
----------------------------------------------------------------
* На английски subliminal messages.
----------------------------------------------------------
Голяма част от т. нар. рок звезди са изкуствено създадени и са само марионетки в една огромна игра за овладяване на съзнанието на хората и отвличане на вниманието им от същността на събитията в световен мащаб. Освен това те са източник на огромни приходи за тези, които дърпат конците зад сцената. В САЩ рок културата е използвана за да противодейства на зараждащите се след убийството на Кенеди политически движения, водени от Мартин Лутър Кинг. Същото става и в Европа няколко години по-късно, когато има масови протести и стачки на студенти и работници. Тогава се предлагат големи концерти на открито, на които съвсем свободно можеш да си вземеш ЛСД или марихуана и да потънеш в блажения сън на илюзиите. Целта е отклоняване на вниманието от социалните проблеми, създаване на опиянени и зависими от наркитоците млади хора, със сексуално “освободено” и дори девиантно поведение. Бумът от хомосексуалисти, лесбийки и т. нар. гей-култура са достатъчно ясно доказателство.
Няма да се спирам подробно на начина, по който са били нарочно създадени, моделирани, митологизирани и съответно използвани за тези цели групи и изпълнители като "Бийтълс", "Ролинг стоунз", "Дъ Ху", "Блек Сабат", Алис Купър и много други. Бих искал само да ви обърна внимание върху факта, че нещата далеч не са такива каквито изглеждат на пръв поглед – спонтанно възникнали безобидни младежки увлечения. Това действително би могло да завърши само с едно безобидно мимолетно възхищение към “освободеността”, която показват изпълнителите, но може да има и много по-дълбоки и трайни отрицателни последици.
През 1967 г. “Ролинг стоунз” издават първия си рок албум, чието име е твърде показателно – "По молба на техни сатанински величества". Няколко месеца преди това "Бийтълс" издават своя превърнат в хитов албум “Сарджънт пепър’с лоунли хартс клуб бенд”, с който правят промоция на психеделичните вещества. Песента “Люси в небето с диаманти” ("Lucy in the Sky with Diamonds” или накратко L.S.D.) разказва за едно пътешествие във фантастичния свят под влияние на наркотика. Тогава Бийтълс публично са поставяли въпроса за легализирането на марихуаната.
Сигурно на пръсти се броят тези, които са обърнали внимание, че на корицата на албума е ликът на най-известния за това столетие черномагьосник и сатанист, пристрастеният към наркотиците Алистър Кроули, на когото членовете на групата тогава са били почитатели. Вероятно не знаете, че през 1965 г. на концертите на "Бийтълс" са били пребити и убити около 100 човека, а по време на концерти на "Дъ Ху" е имало 11 убити и 42 ранени. И това далеч не са единствените случаи.
Може да се каже, че 1967 г. е ключова в създаването на тази субкултура. Точно тогава започват големите концерти на открито или рок-фестивали и за следващите 2 години те са посетени от повече от 4 млн. младежи. Младото поколение е било принесено в жертва на гигантски по мащабите си наркотичен МК експеримент. Свободно и дори безплатно са били раздавани не само ЛСД, но и други халюциногени, като полицията е имала изрични указания да не се намесва в това, което става! Наркотици са били тайно поставяни понякога дори в безалкохолните напитки. Тези младежи впоследствие стават посланиците и носителите на “новата култура” и Ню Ейдж движението или Епохата на Водолея.
Ето какво казва през 1966 г. известният Бийтълс Джон Ленън: “Християнството ще си отиде… ще изчезне, няма защо да спорим за това… Ние сме по-популярни сега от Иисус.” Много от известните рок-изпълнители признават в частни разговори, че буквално са си продали душата на дявола, за да придобият славата и успеха. Някои от тях, като например Ленън, след това разбират, че са били използвани и се опитват да излязат от този адски кръг.
Първият масов експеримент с ЛСД (който е синтезиран от швейцарската фармацевтична фирма "Сандоз" (Sandoz Laboratories) е в началото на 60-те в Хейт-Ашбъри, Сан Франциско. Проектът е бил съвместен на ЦРУ и британските тайни служби, част от MK-ULTRA, и е включвал и свободното разпределение на 5000 таблетки ЛСД чрез една комуна известна като Кен Киси’з Мери Пранкстърс (Ken Kesey"s Merry Pranksters), начело на която е бил отявленият наркоман Киси. Ефектите на наркотика върху младежите са били изучавани отблизо. За мнозина това пътешествие из света на виденията завършило със самоубийство или с трайни мозъчни и умствени увреждания.
Организаторът на фестивала в Монтерей, Джон Филипс, член на рок групата “Дъ мамас енд дъ папас”, назначава борд, за да рекламира и финансира предстоящия концерт, като това се извършва чрез мрежа на тайните служби и сатанински групи. Филипс пише песента “Сан Франциско”, от която са продадени повече от 5 млн. копия. В нея той зове младежта в страната да дойде в Сан Франциско през лятото на 1968 г. “с цветя в косите си” и да се присъедини към новото “хипи” движение и "Лятото на любовта". Много от тези, които идват, стават жертва на дрогата и на различни сатанински култове. През юни 1980 г. самият Филипс е арестуван за провеждането на широкомащабна дейност свързана с продажба на наркотици.
Най-големият концерт след фестивала в Монтерей е “Уудсток мюзик енд арт феър”, който “Тайм” възторжено нарича “Водолейски фестивал” и “най-големият хепънинг” в историята. Терминът “свързан с Водолея” е внимателно подбран, защото той носи подтекст, че “Ерата на Рибите”, т. е. времето на Христос, и съответно на добродетелите проповядвани от него, е свършило.
В Уудсток, малък град в областта на Ню Йорк, се събират почти 500 000 младежи, чиито умове са промивани няколко дена с наркотици и рок музика, като всичко това става със знанието на ФБР и на властите. Сигурността на концерта е осигурена не от полицията, а от една хипи комуна “Хог фарм” (буквално означава “свинеферма”), която е известна с това, че участва в разпространението на ЛСД и в набирането на младежи за секти и тероризъм. Самият спонсор и директор на събитието в Уудсток Джон Робъртс, съсобственик на фармацевтична фирма, признава, че е знаел за дейността на комуната.
Както пише Джоел Розенман “Храната и водата очевидно не достигаха, тоалетните бяха претоварени, избухваха крамоли, а наркотиците бяха в изобилие. Но което беше още по-лошо - нямаше начин някой, който иска да си тръгне, да напусне мястото.” Да седиш в собствените си екскременти е било част от плана.
Много млади семейства довели със себе си бебетата си, и дори те според думите на Робъртс са били дрогирани. Според проучване на “Ню Йорк таймс” 99% от присъстващите на фестивала са пушили марихуана, а колко са приемали ЛСД едва ли някой може да каже. Присъстващите газели в кал буквално до коленете защото през трите дена валял проливен дъжд, а не е имало къде да спят. Колите им били паркирани на 8 мили от мястото на събитието. Но целта на експеримента е била именно да се държат младежите 3 дена в трансподобно състояние под влияние на наркотиците, рок-енд-рола, непрекъснатия дъжд и безсънието.
В първите 24 часа над 300 души в сериозно състояние главно в резултат на приема на ЛСД, търсят медицинска помощ, а до края на събитието са докладвани над 5000 подобни случая, като на помощ от Ню Йорк са извикани 50 лекари и медицински сестри.
Последният огромен рок-фестивал за 60-те на който присъстват около 400 000 младежи се провежда в Алтамонт, до Сан Франциско, а главните изпълнители са “Ролинг Стоунз”. Условията не се различават от тези при предишния фестивал в Уудсток. Наркотиците и стимулантите са в изобилие – марихуана, долнокачествен ЛСД, амфетамини, алкохол. Концертът се превръща в истинска сатанинска оргия с 4 убити и десетки пребити и ранени. Солистът Мик Джагър се явява на сцената преоблечен като Луцифер. Може да се каже, че този концерт слага началото на хеви-метъл концертите и изстъпленията.
Лекарите, осигуряващи медицинската помощ, са били заети с много млади бременни момичета, започнали да раждат преждевременно в резултат на хистерията обхванала всички.
За охрана на събитието е била наета моторизираната банда “Ангели на ада”, известна с грабежи, изнасилвания и убийства и участието си в продажбата на наркотици по цялото Западно крайбрежие на САЩ.
Пред самата сцена по време на концерта, когато групата изпълнява своя “хит” “Съчувствие за Дявола” докарал до умопомрачение присъстващите на концерта, членове на бандата “Ангели на ада”, като акт на жертвоприношение, извършват жестоко убийство пробождайки многократно с ножове чернокожия младеж Мередит Хънтър. Това е филмирано от наетия професионален снимачен екип и след това видеокасетата се продава свободно из САЩ.
През 1985 г. в. “Ню солидарити нюзпейпър”, който впоследствие американските власти принудително спират (сетете се защо) публикува интервю с Езекия Бен Аарон, тогава 3-ти в йерархията на Църквата на Сатаната, станал впоследствие искрен и вярващ християнин. Аарон разкрива, че именно неговата църква е започнала такива хеви-метъл групи като "Дъ ху", "Блек сабат", "Дъ блу ойстър кълт" и много други. Висш жрец на Църквата на Сатаната е бил Антоан Ла Вей, автор на сатанинската библия. Аарон разкрива, че те стоят зад някои от “самоубийствата” на популярни рок-звезди.
Ето какво пише д-р Джон Коулмън в книгата си “Комитетът на 300-те”, в която поотдръпва завесата за тайните процеси направляващи световното развитие и "култура":
“Един очебиен пример за социално програмиране за приемане на промяна, дори когато тя е нежелана от огромна група от хора, е “изгряването” на Бийтълс. Те бяха докарани в САЩ като част от социален експеримент, който трябваше да подложи на промиване на мозъка големи групи от хора, което те дори и не можеха да осъзнаят. Когато института Тависток докара Бийтълс в САЩ никой не би могъл да си представи културната катастрофа, която щеше да последва. Бийтълс бяха интегрална част от ‘Съзаклятието Водолей’, един жив организъм, който изскочи от… Станфордския изследователски институт (SRI).
Феноменът “Бийтълс” не беше спонтанен бунт на младежта срещу старата социална система. Това всъщност беше умело изработен заговор от една съзаклятническа организация, силно разрушителен и предизвикващ разкол в огромна част от населението, която беше нарочена за промяна срещу нейната воля. Заедно с Бийтълс се появиха и нови думи и изрази, подготвени от Тависток и неговият филиал Станфордския научноизследователски институт: рок, тийнейджър, поп-музика и др… всички те, сътворени в контекста на рок-музиката, бяха предназначени за масов контрол над прицелната група - младежта на Америка… за разделяне и фрагментиране на обществото. Това беше част от процесът на “фрагментация-маладаптация” изработен от Уилис Хармън от SRI и екипът му от учени по социалните науки… и поставен в действие…
Новосъздадената група и нейнията ‘начин на живот’ бяха превърнати от милиони млади американци в култ… Новото ‘магическо лекарство’ беше бързо раздавано за проба безплатно на територията на колежите в САЩ и на рок концертите, които станаха водещото средство за разпространението на наркотиците. Въпросът, който крещи за отговор е какво правеше по това време ‘Дръг инфорсмънт администрейшън’ (DEA)*? Има достатъчно солидни косвени доказателства, които показват, чe в DEA са знаели какво става, но им е било наредено да не предприемат никакви мерки.


Тагове:   рок,


Гласувай:
4
01. gothic - Да, нечии
21.10.2009 18:23
http://shtirlic.blog.bg/drugi/2009/09/16/malko-za-rok-muzikata-neznam-dali-e-viarno-molia-komentirait.398271

Не вярвах че и ти ще пуснеш това :(
цитирай
2. comfy - Впечетляващо!
21.10.2009 21:11
Явно "нечиите писания" са си такива и са си манипулации видни дори от Луната... :)

... Както това се отнася за повечето медийни "нещица" пускани с такава цел... Иди после обяснявай, че нямаш сестра...

Моето мнение какво е? КАКВО Е? Нищо, докато не се разпространи в достатъчен тираж - "...една лъжа, като се каже 100 пъти - става истина...".

Интересно ми бе да прочета текста по-горе - сигурен съм, Вики, че не ти си го писала, но си искала да ни кажеш нещо - да накараш нашето внимание да се обърне към подобни неща!!

Именно затова те поздравявам!!!!

(Между нас казано - дай ми малко време и ще ти напиша подобна статия, само че ще бъде противоположна по смисъл... а и източници ще намеря - за цитиране...)

Никой не се съмнява, че някои от изброените по-горе музикални групи и техни членове са участвали в някакви... подобни "неща", но това не значи, че ТЕ СА ТОВА!

... Да не давам пример с известни личности от българската естрада - същото е!

... Защо ли се впрягам - чудя се! :))))))))
И аз си мисля някои от нещата, описани тук... а други не ги приемам не заради някакви собствени симпатии, а заради това, че има и други източници на информация, които говорят друго...

... Добра реклама на конспиративното начало на Света, в който живеем - не мислиш ли?!

Поздрави и приятна вечер, Вики!!!
... Замисли ме ти с този си постинг (в смисъл, че си го публикувала, а не с това, което пише в него)...

Лека! :) *

к.к.


цитирай
3. zaw12929 - да се разбере е най важното За да ...
21.10.2009 23:03
да се разбере е най важното
За да издигаме наши си знамена, а не да се нареждаме под чъждите
цитирай
4. iyi - :)
22.10.2009 00:16
:)
цитирай
5. boristodorov56 - Божичко!
22.10.2009 00:24
Такова нещо не съм чел и по времето на соца.
Това е написано от човек, кито няма представа какво означаваше рокендрола за младите хора на 20 век. и влиянието му върху обществения живот и култура!

Следният пасаж може да бъде наисан само от призракът на Цола Драгойчева:

"Няма да се спирам подробно на начина, по който са били нарочно създадени, моделирани, митологизирани и съответно използвани за тези цели групи и изпълнители като "Бийтълс", "Ролинг стоунз", "Дъ Ху", "Блек Сабат", Алис Купър и много други. Бих искал само да ви обърна внимание върху факта, че нещата далеч не са такива каквито изглеждат на пръв поглед – спонтанно възникнали безобидни младежки увлечения. Това действително би могло да завърши само с едно безобидно мимолетно възхищение към “освободеността”, която показват изпълнителите, но може да има и много по-дълбоки и трайни отрицателни последици."

Надявам се това да е пействано от някъде,
а да не твой авторски текст.
цитирай
6. ladydark - :D
24.10.2009 00:27
Цяла подобна книга съм изчела.Казва се "Истината за рока". Мисля , че някой болен мозък измисля тези глупости. Ако си с отклонения може и да ти повлияе музиката . Но и всичко останало също! Аз слушам Рок и метал и не смятам , че мрачните тесктове биха ме подтикнали да направя нещо извратено или ненормално. Просто си слушам музиката , която обожавам , ходя си по концертите и се забавлявам!
цитирай
7. viki11 - Аз смятам, че в това има истина. Или е ...
24.10.2009 19:26
Аз смятам, че в това има истина.
Или е 100% или не, но е така. Както и спинът е разработка.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: viki11
Категория: Лични дневници
Прочетен: 711884
Постинги: 139
Коментари: 684
Гласове: 9431
Архив
Календар
«  Декември, 2018  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31