Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2008 02:05 - Срам ме е вече от корупция. Давя се.
Автор: viki11 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 20527 Коментари: 9 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Най-добрият перфектният доктор в България остана в сянката на новата медийна звезда доктор Александрова от Онкологична болница в София. Дучух, че в "Море от любов" най-корумпираната докторка в Онкологична болница е получила специален поздрав!!! Би трябвало поне да си проверяват по-специалните случаи като този.
Преди 7 години бях свидетел, как доктор Александрова щеше да "убие" за малко една пациентка, защото отказа да й плати кеш на ръка. Тогава взимаше 200 за биопсия и 500 за операция или повече. Бяха й пуснали някаква машина да изсмуква кръвта й по-бързо и жената беше посиняла. На опашката за превръзки аз предложих пациентката да мине с предимство, но отказът беше под предлог, че кошовете с марли са пълни! А нейните марли били повече. Когато опашката от десетина жени свърши докторката излезе и накара пострадалата да чака още. А тя едва стоеше на краката си и се чувстваше зле след това посиняване.
ЗАщо аз се жалвам? Защото така са ме учили руснаците. С престъпниците трябва да се борим и да имаме открита позиция по обществените въпроси и скандални ситуации. Да защитаваме правата си. Звучи ви идеалистично? Не, просто някои хора си го правят, за да живеят по-добре и да не се жалват от властта заради своето бездействие.
Въпреки недостатъчното отпускани средства - на ръба - в Онкологична болница София се предлагат много поносими условия и работата на екипа е удовлетворителна. От други болници пристигат постоянно рискови случаи за дооправяне. Там са едни от най-добрите специалисти. Бих искала да изясня това, за да не ме разберат погрешно, че болницата има някаква вина за случая. Срамно е дори това, че подчинената въпросна докторка-хирург взима повече от своя шеф, който е уникален случай на перфектен хирург и човек. По мои преброявания всяка седмица взима по около 5 хиляди лева повече ... с изнудване и заблуди.
Преди да мина на тазгодишните случаи ще отбележа още един случай отпреди 7 години, когато се оперирах за първи път там. След изписването ми попаднах на един съсед в кафенето, който е имал същата биопсия, каквато имах и аз, но при друг доктор. Той ми каза, как са му били искани пари за "услугата" - 200 лева! "И най-лошото беше - каза той, - че не ми каза предварително, а като заши и последния шев и каза: "Дължиш ми 200 лева!". По същия начин действа тя и сега. След операцията преди да изпишат пациентите "звездата" казва, дължите 700 лева. Изрично уточнявам. 200 лева тя взима на ръка за ..анестезиолозите. На ръка! Била е проследена и са чули да казва на анестезиолозите: "Нищо не е дал/а, давай така". Каквото и да значи това. А на изписване в касата 700 лева се дават за избор на лекар. Нито са избирали пациентите лекар, нито е коректно да им се казва за плащането, след като вече са оперирани, обслужени и изписани.
Отидох в касата да попитам, колко струва операцията. Жените се изприщиха от притеснение. Защото за едни нищо не струва, а за други е между 300 и 1000 лева. За избор на лекар...избирал, не избирал... И след дългото потене и изместване върху стола на задните части вляво и вдясно безконтролно те отвръщаха: "Ами, ако нищо не ви кажат, си отивайте!" Горките, трудно се дават отговори на това място.
Когато ме изписаха си отидох. Не ми поискаха нищо. След няколко дни на прегледа попитах, колко дължа за операцията.Отговорът гласеше:
"Нищо".
"А защо пациентите на доктор Александрова дължат 900 лева, а аз нищо?".
Ситуацията е известна в здравното заведение. Здравна каса е предупредила въпросната. Но ......... няма жалби. Казвах на пациентките, че нищо не дължат, че операцията е безплатна, но те се свиваха, лъжеха ни, че нищо не са дали, и тайно тичаха да си внесат исканата сума. И как иначе. Животът им следващите 5 години зависи от този, който ги е оперирал. А и са страхливи повечето. Криеха се от мен като от огън, защото знаеха, че познавам шефа, който е коректен, честен, работохолик доктор, който е против корупцията. И гениален, и извънземен. И, представете си, идва 2 часа преди работа, за да превърже пациентите си извън здравната каса. Без заплащане. За да е сигурен, че нещата са под контрол. Пълна противоположност на амбициозната госпожа.
За 4 дни, в които бях там тази година видях 5 жени, които трябваше да платят. Увещанията ни, че е напълно безплатно и ние не плащаме не помогнаха. А госпожата е заявила в ефир желанието си всички онкоболни да плащат изцяло лечението си. Съучастнички в изтребването на народа ни са също и тези, които плащаха мълчаливо. Защото платеното скъпо лечение на раковоболните е недостъпно за 80% от хората. А и Чернобил и сръбската война едва ли са недостатъчна причина държавата да си плаща. Може би е получила и компенсации от страните нарушителки. Съответно Украина и СЩА.
И така, на ден се оперират 5-6 жени. По 900 от всяка. От тях 550 лева за поздравената по случая в "Морее от любов!" докторка. Ако оперира 2 дни в седмицата това са 6600 лева на седмица, които лягат в джобчето й, без да фигурират в заплатите на тези, които се отнасят културно, учтиво и коректно с пациентите.
И как да не беснея! Добрите доктори взимат по-малко от изнудвачите. А работят несравнимо по-добре. Отново с помощта на съдбата до моето легло сложиха поради липса на места пациентка на доктор Александрова. Само за 20 дни - 1 месец жената беше подложена на 3 операции - 2 с пълна упойка и 1 с местна. Първо недоглеждане на докторицата, после възкачване на нещо си при зашиване. Не само анестезиолозите знаят какво е 3 упойки за 1 месец върху организма, от които 2 пълни! Надявам се третата операция да е била последна и жената да не е имало повече възкачвания, и недоглеждания. Макар и всички хирурзи в отделението мамология да са много добри, най-добрите, по никакъв начин не бих казала, че доктор Александрова е най-добрата, каквите легенди се носят по Телевизията и във Варна. И не само, защото шеф й е най-невероятния доктор в страната ни. ТОй не се рекламира по телевизията, но пък за него ще се говори и след десетки години! Чудото доцент Иван Гаврилов. "Нали, ако съм професор ще трябва да плащате по-скъпо!" - това са неговите думи. ПОвярвайте ми, той отдавна е професор, просто титлата доцент стои пред името му, за да не ни натоварва. Човек трябва да стои зад работата си, а не зад титли. Дори професор не отразява неговият перфекционизъм. Изключителен диагностик. Спестява много разходи с чудесната си работа и точните диагнози. Противно на масовата практика да събираме пари от касата с опериране. ТОй оперира болните, а не здравноосигурени лица. Няма нужда да го хваля, той е известен от опит. Ще споделя само неговата препоръка за добър доктор. Питаш 10 човека, кой е най-добър, ако 6 от тях кажат едно и също име, значи отиваш при него.
Отворете очи! Спрете да пъхате парите си в лапите на скъперниците и да ги поздравявате с цел облаги. Техните 25 хиляди месечно над заплатата и други са срам за нас, пациентите!!! Вие сте съучастници. Търсете си правата. Пишете до Здравната каса, обезателно с копие до Министерството на здравеопазването и до шефа на Онкологична болница София. Ние сме България, ние сме обществото, ние сме съвестта на страната.
СъУчаствайте.


Тагове:   МЕ,   срам,   корупция,   Давя,


Гласувай:
1



1. lyudmilstefanov - Много хора в този блог
15.07.2008 08:20
мислят за това, как да бъдем по-ефективни като граждани и да се противопоставим на корупцията, а също и на всякакъв произвол от страна на властващите политици. Виж например последните постинги на http://kalbotobg.blog.bg/.
Аз смятам да се включа в тази инициатива, която тръгва от chara.
За мен лекарската корупция и безнравственост е най-ужасната. Спомням си как преди време един професор ми обясняваше, че ечемичката на детето трябвало да се оперира и третира по незнам какъв си начин, че трябвало да се изследва дали е доброкачествено образувание, и всичко това само за да ме уплаши и аз да му дам 400 долара за тези безумства, които ми наговори. Добре, че се взех в ръце накрая, та не се и върнах при него, но иначе здравата се бях уплашил. И как не - ставаше дума за детето ми!
цитирай
2. lililota - Bravo za tova poslanie
15.07.2008 11:12
To e za vsichki obezvereni hora v Bylgaria. A docent Ivan Gavrilov ne go poznavam, no znam che v Bylgaria ima hora kato nego. I slava Bogu, che gi ima. Imam chuvstvoto, che kolkoto po-zli hora ima na edno mjasto, tolkova po-prekrasni sa dobrite. Da im dava Bog mnogo zdrave i jivot. Stastie njama da im pojelavam, zastoto te sa go otkrili za sebe si.
цитирай
3. frostblade - Корупцията
15.07.2008 18:11
Корупцията и мошеничеството в тази държава никога няма да загинат и за жалост се срещат не само в здравната система.....

Наистина този постинг е толкова изобличителен,че нямам думи! Мисля,че ще кажа само едно нещо,валидно и до днес:

"Свестните у нас считат за луди
Глупакът редом всеки почита"
цитирай
4. frostblade - Нямам думи
15.07.2008 18:12
Постът е толкова изобличителен,че наистина нямам думи! Единственото нещо,което ще кажа по въпросът е все още важящ факт:

"Свестните у нас считат за луди
Глупакът редом всеки почита!"
цитирай
5. mi6600 - смятам,че самите..
15.07.2008 23:49
ние сме си виновни,защото винаги си мълчим и търпим.За това винаги ще има такива личности като "докторката".
цитирай
6. relaxx - трябва да сме повече!!!
17.07.2008 16:27
тези, които мислим по този начин! Всичко зависи от нас! Всичко си правим ние и си носим последствията!!!

Поздравления за смелостта:)
цитирай
7. viki11 - 2. lililota
19.07.2008 00:37
Като доктор Иван Гаврилов няма. Той е единствен по рода си!
цитирай
8. viki11 - . lyudmilstefanov
19.07.2008 00:39
Това е практика, да ни операрат за пари, а не поради заболяване. Наглост и безочие. не лекари.
Лошото е, че не си се върнал. И грешката е там!
Трябва да намерим сили и време да се връщаме. Винаги.
цитирай
9. анонимен - има и други
31.08.2008 23:34
Например като д-р Тончева от Хасково, взима по 100 лв. за упойка след операция без да е поискана специална упойка.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: viki11
Категория: Лични дневници
Прочетен: 909779
Постинги: 139
Коментари: 684
Гласове: 9432
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930